Джаз Бэнд Олега КирееваБелград, Сербия. Akademija 28

16 Февраля 2020, воскресенье
Российский саксофонист Олег Киреев выступит со своим джаз бэндом 16 февраля в Белграде в клубе Akademija 28.

Oleg Kireyev, internacionalni muzičar koji živi i stvara širom Evrope i Amerike, nastupiće u 25/01/2020 u klubu Akademija 28 uz pratnju svog izvanrednog Jazz Band-a.

Olegovo stvaralaštvo krunisano je sa preko 15 albuma svestranog spektra – od džeza, Baškir folk muzike do etno džeza. Školovan u Poljskoj, nakon završenih studija odlazi u Njujork i osvaja američku scenu, kolevku džeza, sa svojim etno džez projektom ,,Feng Shui Jazz Theatre’’.
Sarađivao je sa legendarnim američkim trubačem – Tom Harrell-om, basisitom Ben Williams-om i bubnjarem E.J. Strickland, što je kulminiralo albumom ,,The Meeting’’. Izdanje se odmah našlo na svim džez top listama, a potom je i izabrano za najbolje izdanje goine od strane prestižnog ,,Jazz Week’’.
Nastupao je na London Jazz Festivalu, New York Jazz Improv Festivalu i legendarnom Montreux Jazz Festivalu. Olegova muzika je brilijantna mešavina svih stilova, kojoj morate svedočiti na njegovom koncertu u Beogradu!

Любимая музыка без надрыва не бывает. Так что у меня тут джаз. То есть музыка для тех, кто отлюбил!  Евгений Гришковец. "Рубашка"еще факты

Яндекс.Метрика